alles wat u altijd al wou weten over diaT1op 2020, maar niet durfde vragen...

Patrick Willems | 13/02/2020

Categorieƫn:
Sporters met diabetes
diaT1oppers
Zorgverleners
Trainers en Sportclubs

UZ Leuven, Gasthuisberg, Maandagavond 13 januari 2020 19 u.

De zaal zit vol. Meer dan 80 personen volgen onze presentatie van het nieuwe educatieve jaarprogramma van diaT1op.  Professor Gillard legt uit hoe diaT1op ontstaan is, en wat we willen doen.

'Aan het einde van het eerste jaar in 2015 werd de Stelvio beklommen, en wel in een hondeweer', vertelt hij. Later kwamen de Galibier, Gerardmer ( 2x ), en Belfort als apotheose van het jaarprogramma. Vorig jaar in het kader van het  diaTop.sv project met Sport Vlaanderen met een omvangrijke groep van 161 personen uit 8 conventiecentra ! 

Dit jaar pakken we het weer wat lokaler aan, met een andere insteek: we willen echt 'drempels verlagen', en dat betekent dat we ons meer gaan focussen op personen met diabetes, die voor die 'te hoge drempels' staan... 

In praktijk grijpen we daarom wat terug naar ervaringen die we hadden in ons tweede jaar, toen we in groepjes met 'buddies' werkten. Personen met diabetes die veel sport-ervaring hebben, maar ook wat ervaring op het gebied van glycemiecontrole bij het sporten. Ze zullen de beginnende sporters begeleiden op afgesproken 'buddy-momenten'. 

Houffalize 2020, op 19 september 2020 , is zo een 'buddy-event': voor iedereen een gepast parcours met de juiste uitdaging, mekaar ondersteunend tot aan de finish. Want diaT1op, dat is 'samen naar de Top ! '

Via deze link kan je de presentatie downloaden die we op de info-avond hebben gegeven. 

Vragen of opmerkingen hierover? stuur gerust een mailtje naar patrick.willems@uzleuven.be