TV OOST reportage over diaT1op die in fitness in Aalst traint.

patrick willems | 19/04/2019

Categorieƫn:
Sporters met diabetes
diaT1oppers
Zorgverleners
Trainers en Sportclubs

Aalst, 17 april 2019

In het kader van ons diaT1op project, in samenwerking met Sport Vlaanderen, werken we met een groep sporters met diabetes in een fitness-centrum in Aalst. Daar willen we de sporters met diabetes begeleiden in zowel cardio- als krachttraining. Wetenschappelijke studies wijzen nl. uit dat glycemiewaarden andere richtingen kunnen uitgaan, afhankelijk van de soort inspanning. 

Heel leerzaam voor de sporters, maar ook voor de begeleiders. Artsen en diabeteseducatoren helpen een team van 7 sporters met diabetes om hun suikerwaarden beter te begrijpen. Daardoor kunnen de sporters een volgende keer geschikter anticiperen. De fitnessinstructeurs, die hun uitstekend uitgeruste zaal ten dienste stellen, zijn al even geïnteresseerd in de kennis en expertise hierover. Ze krijgen regelmatig mensen met diabetes over de vloer, en  kunnen die dan ook gerichter advies geven. Fitness 'De Schreef' in Aalst heeft met hun nieuwe 'E-gym' toestellen overigens prima materiaal om sporters krachttraining op maat aan te bieden ! 

TV Oost, regionale zender van Oost-Vlaanderen, had dit verhaal opgepikt, en kwam filmen tijdens de work-out in Aalst.  Klik hier om de reportage online te bekijken op TV Oost.be