diaT1op sluit 2020 af ... terwijl het in feite nog niet goed begonnen was!

patrick willems | 15/09/2020

Categorieën:
Sporters met diabetes
diaT1oppers
Zorgverleners
Trainers en Sportclubs

Wie dat beweert of gelooft, heeft echt niet goed opgelet op de diaT1op  Facebookpagina of heeft sterk overdreven met zijn lockdown. Veel mensen met diabetes zijn niet bij de pakken blijven zitten sinds half maart. We geven het toe: het had allemaal veel plezanter kunnen zijn, moesten alle trainingsmomenten  in groep zijn doorgegaan.

Elke week wandelden, liepen of fietsten onze sporters gemiddeld 6000 km met een groep van 40-50 personen. En waarschijnlijk is dit een ferme onderschatting van wat er werkelijk gesport werd.

Daarom durven we toch zeggen dat we het diaT1op jaar gaan afsluiten!

Normaal zouden we naar Houffalize gaan om daar een uitdaging te zoeken in de nijdige hellingen of stijgende paadjes in de mooie bossen. Dat idee willen we zeker vasthouden voor volgend jaar!

19 september willen we het uitdagend maar ook veilig houden.

We zullen dus niets organiseren in groep, want risico nemen met besmettingen valt niet te rijmen met de hoofdtaak in een ziekenhuis.  Daarom willen we iedereen CHALLENGEN om zijn eigen record te verbeteren, dat hij/zij heeft gevestigd in de maanden sinds half maart 2020.  Was je langste wandeling 15 km, dan dagen we je uit om verder te stappen op 19 september 2020.  Kon je 50 km fietsen, en was je daar fier op: probeer dat gevoel terug te halen door 51 km of meer te fietsen !

Zo halen we een beetje dat gevoel van Houffalize 2020 naar hier : je grenzen weer een tikkeltje verleggen!

Ga je ervoor op de 19de september? Dan hebben wij ook iets leuks in petto !

Iedereen kent die tekeningen wel met die honderden figuurtjes in rood-wit gestreepte kleren? Juist ! Find WALLY...

Wij willen ook zo iets organiseren, maar dan in een lichtblauw-zwart gestreepte variant: Find GILLY! Of find RUDI !  find MIMI !

Hoe willen we dat realiseren? We sturen professor Gillard op weg in tegenwijzerzin op het parcours van de Brabantse Pijl ( zonder de zwaarste hellingen weliswaar ). Het is aan de fietsers om hem op dit parcours te spotten. Als je hem gevonden hebt, neem je op een veilige manier ( afstand ! mondmasker ! ) een selfie met hem op de achtergrond. Dat post je dan op onze facebook.  

Hetzelfde stramien bij de wandelaars ( Rudi)  en de lopers ( Mimi ).  Lopers en wandelaars gebruiken hetzelfde parcours!

 

Dikke beuk wandeling: bewegwijzerde route.
Brabantse pijl route : bekijk alle info over deze route. De Gpx route vind je ook op onze diat1op pagina