Educatieve sessie 3 op di 16 juni 20 : "Voeding aanpassen voor sporters met Type1 diabetes "

pw | 10/06/2020

Categorie├źn:
Sporters met diabetes
diaT1oppers
Zorgverleners
Trainers en Sportclubs

Download hier de presentatie, de brochure, en de database van de sportvoedingsprodukten van educatieve sessie 3

Facebook Live dinsdag 16 juni om 19u30

 Educatieve sessies

 Ons jaarprogramma bestaat uit een mix van theorie ( 4 educatieve sessies ) en praktijk  (trainingsmomenten ). Bij het sporten willen we zoveel mogelijk van die theorie naar de praktijk vertalen.  Ook hier dringen zich een aantal aanpassing zich op.

We zullen de volgende educatieve sessies online houden. Je hebt er ongetwijfeld al over gehoord : Zoom of Facebook live, Google Meet of Microsoft Teams, Webex of Skype: allemaal brengen ze de inhoud van een presentatie via de computer bij u thuis. Veilig en comfortabel.
Het is vrij eenvoudig om vragen te stellen via een chat, en die kunnen dan direct doorgegeven worden aan de experten, die voor antwoorden zullen zorgen.

Educatieve sessie 3 : voeding aanpassen bij sporten met type 1 diabetes.
Na sessie 2 ( insuline aanpassen ) werken we hier rond de aanpassing van voeding voor, tijdens en na het sporten.
Datum: dinsdag 16 juni 2020 om 19u30. 
 

Educatieve sessie 4 : Lessons learned
traditiegetrouw bespreken we tijdens deze sessie een aantal casussen van diaT1oppers, om te zien hoe we alle opgedane kennis van vorige sessies kunnen gebruiken om een gepaste oplossing te vinden. Zie je soms onverklaarbare waarden in je glycemie-curves? Stuur deze door naar diabeteseducatoren@uzleuven.be met vermelding van 'diaT1op'. Indien mogelijk bespreken we ze samen tijdens een volgende online sessie. Zo leren we er allemaal iets van.

Datum : nog nader te bepalen - volg onze mediakanalen !