Trainers en Sportclubs

Informatie voor trainers, coaches en sportclubs.

/uploads/images/wat%20is%20dm.png

Wat is diabetes?

Diabetes mellitus of 'suikerziekte' is een chronische aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of waarbij de insuline onvoldoende werkt, hierdoor is de glycemie (of bloedsuiker) verhoogd. Er zijn verschillende types diabetes, die elk verschillende behandelingen en aandachtspunten vereisen.

Lees meer
/uploads/images/effect%20van%20sport%20op%20diabetes%20%281%29.jpg

Effect van sport en diabetes type 1

Diabetes mellitus maakt sporten niet altijd eenvoudig, er is geen kant-en-klare oplossing beschikbaar. Wij proberen een handleiding te maken. Waar moet men rekening mee houden om van sporten een aangename ervaring te maken?

Lees meer
/uploads/images/hypo%20%281%29.jpg

Wat moet ik doen bij iemand die een hypo- of hyperglycemie heeft?

Insuline en voeding staan met elkaar in verhouding, sporten beïnvloedt deze balans. Dit kan leiden tot een te hoge bloedsuiker (hyperglycemie) of een te lage bloedsuiker (hypoglycemie). Hoe zie ik dit bij iemand en wat kan ik doen om deze persoon te helpen?

Vind hier de antwoorden
/uploads/images/sportvoeding%20%282%29.jpg

(Sport)voeding

Gelden de algemene voedingsadviezen ook voor sporters met diabetes type 1?

Lees meer
/uploads/images/motiveren.jpg

Hoe beginnen en motiveren om vol te houden?

Het is belangrijk dat de stap naar het onbekende voorbereid gezet wordt. Wat zijn belangrijke aandachtspunten bij starten met sporten en hoe zorg ik ervoor dat de persoon dit volhoudt?

Lees meer
/uploads/images/keuze%20sport.jpg

Keuze van sport

Zijn er sporten die meer of minder geadviseerd worden bij diabetes? Waar houd ik rekening mee als ik iemand begeleid met diabetes?

Lees meer