Guy - 55 jaar
Leeftijd van diagnose: 30 jaar
“Een tweetal maanden na mijn diagnose begon ik terug te sporten (mountainbike en lopen) met veel vallen en opstaan. In 2006 liep ik mijn eerste marathon. Ondanks dat ik toen geen glucosewaardes kende onderweg, had ik ook deze uitdaging goed verteerd en volgde er nog marathons in de jaren nadien. In 2012, een maand na mijn laatste marathon, belande ik na een hypo in een coma. Vanaf toen ben ik overgeschakeld naar mijn eerste insulinepomp. Het laatste jaar loop ik tussen de 35 en 50 km per week. In de vooravond lopen is voor mij het makkelijkste. Elke zondag lopen we met een tiental mensen een 15-tal km of doen we al eens mee aan een recreatief wedstrijdje.”

In april 1999 kreeg ik de diagnose diabetes type 1. Ik was op een shortski en kon geen afdaling doen zonder onderweg sneeuw te eten door een enorme dorst. Ondertussen was ik ook een tiental kilo lichter in enkele weken.

Bij de huisdokter werd alles al snel duidelijk en werd er een week UZ Leuven geboekt. Een tweetal maanden na mijn diagnose begon ik terug te sporten (mountainbike en lopen) met veel vallen en opstaan. Dat fietsen liet ik nadat mijn 2 zonen geboren waren voor wat het was.

In 2006 liep ik mijn eerste marathon. Ondanks dat ik toen geen bloedglucosewaardes kende onderweg (genoeg koolhydraten nemen) hadden we ook deze uitdaging goed verteerd en volgde er nog marathons in de jaren nadien.

In 2012, een maand na mijn laatste marathon, belande ik na een hypo in een coma. Vanaf toen ben ik overgeschakeld naar mijn eerste pomp. De bedoeling was vooral de langwerkende insulines niet meer te moeten gebruiken. Vanaf oktober 2020 ben ik drager van de Medtronic 780G pomp. Met deze pomp werd het veel gemakkelijker om de bloedglucose  onder controle te houden (of te brengen.)

De pomp geeft ook de nodige alarmen. Dit is vooral een oplossing voor mijn hypo-unawareness.

Het laatste jaar loop ik tussen de 35 en 50 km per weekVoor het lopen ’s avonds zet ik mijn pomp een uur van te voren op een tijdelijke streefwaarde en probeer ik met een bloedglucose van 200 te vertrekken.

In de vooravond lopen (na het werk en voor het eten) is voor mij het makkelijkste omdat er dan geen insuline meer aan boord is.

Elke zondag lopen we met een tiental mensen een 15-tal kilometer of doen we al eens mee aan een recreatief wedstrijdje.